Barbecue tips

Bewaren
– Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast of vriezer. Wanneer u het vlees dezelfde of de volgende dag gebruikt, kan het in de koelkast.
– Haal ingevroren vlees de avond van te voren uit de vriezer en laat het in de koelkast ontdooien.
– Houdt het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo wordt voorkomen dat het vlees onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt.
– leg het vlees nooit in de zon.
– Kip en varkensvlees dient u altijd helemaal gaar te eten.

Tips voor geslaagde barbecue!
– Zorg voor een schoon rooster, dit is het beste begin van de barbecue!
– Haal het vlees pas uit de koelkast als het op het vuur moet.
– Kip en spareribs moeten door en door gaar zijn.Gaar deze producten evt. voor in de oven of magnetron.
– Zout het vlees pas na het roosteren. Vooraf zouten maakt de buitenkant vochtig, waardoor het niet goed dicht schroeit en bruin wordt.
– Bestrijk het rooster en het vlees regelmatig met olie, hierdoor blijft het vlees sappiger.
– Geef het vlees genoeg tijd om te bruinen, teveel draaien is niet bevorderlijk.
– Prik bij het draaien niet met een vork in het vlees, gebruik hiervoor een tang.
– Trek vlees dat aan het rooster kleeft, niet los. Wacht rustig, het laat vanzelf weer los.
– Vlees toch aangebrand? Snijd de verbrande delen er af.