Nieuws

Onderscheidingen om trots op te zijn!

In juni 2022 heeft Slagerij Riemersma een onderscheiding ontvangen waar ze enorm trots op mogen zijn. Als zelfslachtende slager is slagerij Riemersma namelijk opgenomen in het Netwerk van Immaterieel Erfgoed. Het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland legt daarmee de culturele waarde van het ambacht vast. Daarnaast ontving Hessel Riemersma in september een Erkenning Vakmanschap.

Cruciale schakel
Zelfslachtende slagers vormen een cruciale schakel in een toekomstbestendige, duurzame, regionale voedselvoorziening. Belangrijk daarbij is dat de intrinsieke waarde van het dier wordt erkend omdat de ambachtsman van elk onderdeel van het dier een kwaliteitsproduct maakt. In Nederland zijn nog een kleine honderd zelfslachtende slagers.

Slagerij Riemersma – uw zelfslachtende slager
Een zelfslachtende slager is een ondernemer die naast een slagerij met winkel ook een eigen slachtplaats heeft. In deze slachtplaats wordt op kleine schaal geslacht. Deze slacht is vooral bedoeld voor eigen productie en verkoop in eigen winkel. De slachtploeg bestaat vaak uit twee tot vier slagers, die alle handelingen in het hele proces van de slacht zelf kunnen verrichten. Het slachten gebeurt grotendeels handmatig.

Over het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland
Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland coördineert sinds 2012 de implementatie van het 2003 UNESCO Verdrag in Nederland. Het Kenniscentrum helpt beoefenaars van immaterieel erfgoed met het borgen (ontwikkelen, promoten, doorgeven) van hun immaterieel erfgoed. Daarnaast werkt het Kenniscentrum aan kennisontwikkeling ten behoeve van de praktijk van het borgen van immaterieel erfgoed in Nederland.

Erkenning vakmanschap
Daarnaast ontving Hessel Riemersma In september 2022 een erkenning voor waardering voor het getoond vakmanschap als ambachtelijke slager. Al meer dan 50 jaar geleden begon Hessel Riemersma in het slagersvak. “Als 15-jarige jonge bin ik begûn als slager. It is een prachtig vak. Foaral troch dot we ek nog steeds sels slachtsje”, aldus Hessel Riemersma.

12-12-18

20-6-18
Verloting barbecue
De Westereen – Bij  slagerij Riemersma heeft ± 3 weken lang een mooie luxe Barbecue in de winkel gestaan. De klant kon zijn naam en telefoonnummer achter op de kassabon zetten en deze in de barbecue doen om zo een kans te maken op de barbecue. De barbecue is gewonnen door de familie kuipers. Slagerij Riemersma wil iedereen bedanken voor het meedoen en wenst de familie Kuipers veel barbecue plezier!

16-5-18

Winnaar Vleespakket bij Slagerij Riemersma

12-5-18

Open Huis Zelfslachtende Slagerij Riemersma

1-6-16

Slagerij Riemersma viert zijn 70 jarige bestaan!

19-6-16

Verloting Barbecue bij Slagerij Riemersma

20-12-14

December drukte voor winkeliers

13-11-14

5x goud voor Slagerij Riemersma

5-12-11

Prijsuitreiking bij slagerij Riemersma

20-10-08

Slagerij Riemersma in de prijzen