Lamsbout
|
Braad de bout bij voorkeur met been, dan heeft het vlees meer smaak. Als de lamsbout in de oven wordt gebraden, bedruip het (vetarme) vlees dan regelmatig met het braadproduct. Zo voorkomt u uitdroging van het vlees. Smaakidee: salie, knoflook. braden ± 55-60 min. (met been) |
Voedingswaarde |
![]() |
Lamsboutlap
|
Omdat er in een lamsboutlap nog een been aanwezig is, heeft dit stukje vlees een langere bereidingstijd nodig. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Smaakidee: balsamico, oregano. bakken ± 15 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Lamshaas
|
Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen. Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog. Smaakidee: honing, mosterd, olijfolie. bakken ± 3-4 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Lamskotelet
|
Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten ros´ gebakken of gebraden worden.. Smaakidee: knoflook, peper. Wist u dat… lamsvlees veel zink en vitamine B1 bevat? Lamsvlees goed warm gegeten moet worden? bakken ± 5 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Lamsrollade
|
Een lamsrollade kan van diverse vleesdelen gemaakt worden. Hoe magerder de rollade, hoe korter de bereidingstijd. Smaakidee: Provençaalse kruiden. Wist u dat… lamsvlees gemiddeld meer vitamine B6 en B12 bevat dan rundvlees? stoven ± 90 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Lams-
|
Schouderlappen zijn ook verkrijgbaar met been. De bereidingstijd daarvan is langer dan van schouderlappen zonder been. Van schouderlappen met been is het vlees echter sappiger en smakelijker. Smaakidee: laurier, mint. stoven ± 85-90 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Lamszadel
|
Vele vleesdelen van lam zijn zowel met als zonder been verkrijgbaar en moeten rosé gebakken of gebraden worden. Smaakidee: mint. Wist u dat… lamsvlees altijd zo warm mogelijk opgediend en gegeten moet worden? braden ± 25-30 min. |
Voedingswaarde |
![]() |