Kalfsborstlap
|
Kalfsborst is een licht doorregen stuk vlees, waarvan kalfsborstlappen worden gesneden. Een kalfsborst kan ook opengesneden en gevuld worden. stoven ± 90 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfsentrecote
|
Kalfsentrecote wordt gesneden van de dunne lende en is malser dan runderentrecote. Schroei het vlees eerst op hoog vuur snel dicht en bak het daarna op laag vuur rosé. Zout het vlees pas na het bakken. Smaakidee: verse dragon. bakken ± 4-6 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfsfricandeau
|
Kalfsfricandeau hoeft niet helemaal gaar te zijn, want het vlees wordt snel te droog. Als u het vlees bereid met een kernthermometer, moet u een temperatuur aanhouden van 65°C tot 67°C. Smaakidee: foeli, gember. braden ± 35-40 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfshaas
|
Omdat het (jonge) vlees bijna geen bindweefsel bevat, is het uitermate mals. Smaakidee: peper, dragon, kappertjes. Wist u dat… kalfsvlees zeer geschikt is om te gourmetten of steengrillen? bakken ± 3-4 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfskotelet
|
Koteletten met been zijn lekkerder van smaak dan koteletten zonder been. Smaakidee: peper, nootmuskaat, basilicum. Wist u dat… kalfsvlees lekker gecombineerd kan worden met de zachtere kaassoorten? bakken ± 8-10 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfslap
|
Diverse kalfsvleesdelen zijn uitermate geschikt om te stoven/smoren. De stoof-/smoortijd van kalfsvlees is korter dan van bijvoorbeeld rundvlees. Smaakidee: ketoembar, ketjap, sambal. stoven ± 90 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfsrollade
|
Rollade wordt meestal van de dunne lende of de borst gemaakt. Een rollade moet altijd worden gesneden met een scherp, niet gekarteld mes. Laat het vlees na het braden 10 min. afgedekt liggen, zodat de vleessappen zich door het vlees kunnen verdelen. braden (lende) ± 50-55 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfsschenkel
|
Schenkel is het onderste deel van de bovenpoten. In de Italiaanse keuken wordt van achterschenkel Ossobucco gemaakt. Smaakidee: oregano, jeneverbes, dragon stoven ± 150 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfsschnitzel
|
Schnitzel is een dun geslagen lapje van de fricandeau. Om te voorkomen dat het paneermeel verbrandt, kunt u regelmatig wat boter toevoegen. Smaakidee: mosterd, sereh/citroen/limoen, salie. bakken ± 4-5 min. |
Voedingswaarde |
![]() |
Kalfszwezerik
|
U maakt de zwezerik als volgt klaar (basisrecept): Laat de zwezerik minimaal 60 minuten trekken in koud water met wat zout. Blancheer de zwezerik eerst, verwijder vlies en vet met een puntmesje en snijd hem daarna in plakken. Haal de plakken door de bloem voordat u ze gaat bakken. bakken ± 8-10 min |
Voedingswaarde |
![]() |